Vegetarisch
Vegetarisch eten betekent geen vlees, vis of gevogelte consumeren en richt zich op groenten, fruit, granen, noten, zaden, peulvruchten en soms zuivel. Het kan gezondheidsvoordelen bieden zoals een lager risico op hartziekten en diabetes, en is beter voor dierenwelzijn en het milieu. Essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer en vitamine B12 moeten goed gepland worden via plantaardige bronnen en verrijkte producten.
Hoelang moet tempeh bakken?
Wat is tempeh? Tempeh is een traditioneel Indonesisch voedingsproduct gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het bereidingsproces omvat het weken, schillen, en gedeeltelijk koken van sojabonen, gevolgd
Happy bowl
Aantal porties: 2 | Voorbereidingstijd: 10 minuten | Kooktijd: 10 minuten | Totale tijd: 20 minuten Ingrediënten 250 gram champignons 1 puntpaprika 1 courgette 1
Thaise noedels (vegetarisch)
Aantal porties: 2 | Voorbereidingstijd: 10 minuten | Kooktijd: 15 minuten | Totale tijd: 25 minuten Ingrediënten 150 gram (rijst)noedels 1 rode paprika 1 courgette 200 gram peultjes 150 gram
Bloemkool broccoli schotel
Aantal porties: 2 | Voorbereidingstijd: 15 minuten | Kooktijd: 30 minuten | Totale tijd: 45 minuten Ingrediënten 1 bloemkool 1 broccoli 200 grams spinazie 1 rode ui 5 zongedroogde tomaten
A salad a day
Aantal porties: 1 | Voorbereidingstijd: 10 minuten | Kooktijd: 5 minuten | Totale tijd: 15 minuten Ingrediënten 100 gram mango 1/2 avocado 100 gram tomaatjes 100 gram komkommer 1 groenteschijf
Quinoa met vegetarische kipstuckjes
Aantal porties: 1 | Bereidingstijd: 10 minuten Ingrediënten 50 gram quinoa 3 zongedroogde tomaatjes 1/2 courgette 100 gram vegetarische kipstuckjes 1 theelepels Ras el Hanout kruiden 25 gram gemengde sla
Rijstnoedels met zoete aardappel, broccoli en rode kool
Even een keer helemaal wat anders én bomvol met heerlijke groentes! Op het gebied van pasta’s zijn we vaak de standaard recepten gewend zoals spaghetti