De Beste Foodprocessors van 2022

Ben jij op zoek naar de beste foodprocessor? Op deze pagina vertellen we je meer over wat de beste foodprocessor is van 2022.

Wat is het verschil tussen een foodprocessor en een keukenmachine?

Een veelgestelde vraag; wat is het verschil nou precies tussen een foodprocessor en een keukenmachine? Een hele logische vraag want deze twee keukenapparaten lijken erg veel op elkaar. Toch is er wel degelijk een verschil en dan met name waarvoor je het precies het beste kunt gebruiken; koken of bakken. 

Eigenlijk zegt de naam ‘foodprocessor’ het al; het verwerken van voedsel. Een foodprocessor gebruik je dus voornamelijk voor het pureren van ingrediënten voor bijvoorbeeld smoothies, soepen of sauzen. Daarnaast heeft een foodprocessor een mengkom met ‘hals’ waar je telkens extra ingrediënten toe kunt voegen aan het mengsel. Doordat er een deksel op de mengkom zit, kun je in een hoge stand het mengsel mixen en malen zonder dat je de hele muur onder de etensresten hebt zitten. Dat is zeker een pluspunt! Een foodprocessor wordt voornamelijk gebruik bij het koken en je raad het waarschijnlijk al; een keukenmachine gebruik je dus eerder bij het bakken. Een keukenmachine heeft namelijk een open kom en wordt daardoor veel sneller gebruikt voor het mengen, mixen en kneden van bijvoorbeeld zwaar deeg. Tegenwoordig kun je voor beide keukenapparaten wel veel accessoires bijkopen, dus je kunt de keukenapparaten zo ver uitbreiden als je wil. Het is dan met name een kwestie van smaak en of je liever een open of dichte kom wil. Kijk vooral goed naar de functionaliteiten. In principe kun je met beide keukenapparaten hetzelfde bereiken, alleen heeft de een net wat meer kracht of extra functionaliteiten en accessoires voor de wat zwaardere ingrediënten dan de andere. Let daar dus goed op!  

Het proces van de aankoop van een foodprocessor

Heb je de keuze gemaakt voor een foodprocessor in plaats van een keukenmachine? Dan is de eerste stap gezet! Nu kun je gaan kijken naar de verschillende mogelijkheden in o.a. merken, kleuren, functionaliteiten en prijzen. Wil je graag een foodprocessor van een specifiek merk? Wat moet de foodprocessor in ieder geval kunnen volgens jou? En hoeveel budget heb je er voor over? Genoeg vragen die je jezelf kunt gaan stellen vooraf aan de aankoop. Op deze pagina vindt je een aantal goede foodprocessors van verschillende merken die op dit moment beschikbaar zijn. Je kunt altijd even een kijkje nemen of hier wat voor je tussen zit. Doe er je voordeel mee! 

Wat is de beste foodprocessor?

Maar wat is nou de beste foodprocessor op dit moment? Dat is een vraag die je nooit helemaal kunt beantwoorden. Er zijn zoveel meningen en verschillende ervaringen. De ene kan een foodprocessor van Magimix het fijnst vinden werken, maar de ander kan het zomaar niks vinden… Je weet het niet!  Uiteraard is het altijd goed om even reviews van andere gebruikers te lezen maar kijk in eerste instantie heel erg goed naar welke punten jij belangrijk vindt bij een foodprocessor. Zoek bijvoorbeeld drie verschillende foodprocessors uit van drie verschillende merken en ook nog eens in drie verschillende prijscategorieën. Vergelijk deze met elkaar en kijk wat daar uit komt. Ben je er nog niet helemaal uit na deze vergelijking? Kijk dan nog rustig even verder. Het hoeft geen beslissing in een dag te zijn. 

Door de consumentenbond worden wel verschillende testen uitgevoerd zoals de beste koop, beste prijs-kwaliteit of de goedkoopste keukenmachine, foodprocessor, staafmixer, handmixer, e.d. Je kunt hier onderzoek naar doen en kijken welk keukenapparaat er bij de consumentenbond als beste uit de test komt. Dit kan je ook zeker verder helpen bij je keuze! Maar ook dit wil niet zeggen dat bijvoorbeeld de beste koop foodprocessor voor jou ook de beste koop is. Dat zul je toch echt zelf moeten ervaren! 

Foodprocessors met goede reviews

We hebben gekeken op verschillende websites zoals Bol.com en Coolblue.nl naar foodprocessors met de beste reviews en ervaringen. We hebben er hieronder een aantal voor jullie opgesomd: 

1. Philips Viva HR7530/10 foodprocessor

De Philips Viva foodprocessor is een compact model maar wordt wel geleverd met meerdere opzetstukken en accessoires zodat je de foodprocessor uit kunt bouwen voor het gewenste resultaat. Snijden, hakken, raspen… daar is deze foodprocessor goed in! Er zit een mengkom van 2,1 liter op én er wordt een blender van 1,5 liter bijgeleverd. Ideaal dus om ook smoothies mee te maken. De foodprocessor heeft een vermogen van 850 watt en is daarmee een krachtige model. Met de extra rasp- en snijschijf die meegeleverd wordt, zorg je dat ook de grote stukken geraspt en gesneden worden zonder enige moeite. Daarnaast zit er nog een hakmolen bij om al je ingrediënten fijn te malen en een citruspers om heerlijke verse jus te maken. De Philips Viva foodprocessor is dus een veelzijdige keukenhulp voor in de keuken! 

PhilipsVivaCollection-HR7530:10

2. Kenwood Multipro Compact+ FDM315SS foodprocessor

Deze foodprocessor van Kenwood is een compact en snel model. Met de krachtige motor van 800 watt heb je in een handomdraai een overheerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. De Kenwood Multipro neemt weinig ruimte in beslag én het is ook nog eens een aanwinst voor het oog. Een strak en stijlvol model wat in iedere keuken wel past. Naast de mengkom van 2,1 liter wordt er ook een blenderkom bijgeleverd van 1,2 liter. Wat een echt pluspunt is van deze Kenwood foodprocessor is dat er geïntegreerde weegschaal ingebouwd is, wat betekend dat je direct je ingrediënten af kunt wegen in de mengkom. Ideaal toch? Daarnaast zit er een handige serveerdeksel bij wat ervoor zorgt dat je de gesneden ingrediënten gelijk in de juiste bakjes kunt doen. Ben je van plan om harde ingrediënten te gebruiken? Dan zit er ook nog een pulsestand op deze foodprocessor wat ervoor zorgt dat er wat extra vermogen bij komt kijken om deze producten fijn te hakken of malen. 

 

3. KitchenAid 5KFPO919EDG foodprocessor

Ben jij onder de indruk van de KitchenAid producten en vindt jij het belangrijk dat er een mooie design apparaat in jullie keuken staat? Dan is deze foodprocessor wel echt een plaatje! De KitchenAid 5KFPO919EDG is ideaal voor het hakken, pureren, raspen en snijden van ingrediënten. Er zit een mengkom op van 2,1 liter, er worden extra snij- en raspschijven bijgeleverd en er zit een vermogen op van 250 watt. Erg handig is ook dat de extra accessoires makkelijk opgeborgen kunnen worden in de mengkom, dus je hebt nooit last van rondzwervende onderdelen. Ideaal! Voor een goede prijs heb je een mooie foodprocessor die doet wat hij moet doen. Een prima prijs-kwaliteit verhouding! 

4. Magimix Foodprocessor 4200 XL

Deze Magimix foodprocessor is wel een echte aanwinst voor in de keuken als je het ons vraagt! Het is een wat duurdere model maar als je een echte kookliefhebber bent, dan ga jij helemaal stralen van dit geweldige keukenapparaat! Er zit een mengkom op van maar liefst 3 liter (!), er wordt een extra mengkom en blender van 2,6 liter en 1,2 liter bijgeleverd én verschillende accessoires zoals kloppers, gardes, kneedhaken, snij- en raspschijven. Daarnaast heeft deze foodprocessor van Magimix een zeer krachtige motor van maar liefst 1100 watt en is het ook nog eens een stil en duurzaam apparaat. 

5. Bosch Multitalent 3 MCM3501M foodprocessor

Op zoek naar een scherp geprijsde foodprocessor met veel functies en mogelijkheden? Dan is deze Bosch Multitalent 3 de perfecte foodprocessor voor jou! Het heeft maar liefst 50 verschillende functies en maakt het daarmee een zeer veelzijdige foodprocessor. Denk bij deze verschillende functies aan hakken, raspen, snijden, malen, mengen en nog véél meer! Er zit een motor op van 800 watt en een mengkom van 2,3 liter. Deze foodprocessor werd meerdere malen als ‘Beste koop’ en ‘Best reviewed’ uitgekozen. Dat is een goed teken! Een degelijk product, met een mooi, strak design voor een goede prijs. 

6. Bosch Multitalent 8 MC812S844 foodprocessor

Na het bovenstaande model van Bosch kunnen we de Bosch Multitalent 8 niet laten ontbreken in dit rijtje. De Bosch Multitalent 3 is krachtig, maar niet zo krachtig als de Bosch Multitalent 8 met een vermogen van 1250 watt. Er zit een XXL-mengkom op van 3,9 liter, inclusief blender van 1,5 liter, citruspers, kloppers, gardes, kneedhaken en meer. Een top apparaat die al je werk in de keuken uit handen neemt!