Servies

Wanneer je een echte kookliefhebber bent, hou je ook vast van een mooi gedekte tafel. Want wat is er nou leuker en lekkerder dan een overheerlijk gerecht te serveren op een mooi servies? Dat maakt het plaatje helemaal compleet en daardoor kun je extra genieten van het eten. Bij Kookbode.nl weten wij daarom als geen ander dat een mooi servies belangrijk is en we willen jullie op deze pagina graag meer vertellen hierover. 

Het mooiste servies van 2022

Servies, je ziet er genoeg van in de winkels, zelfs bijna teveel. Het lijkt meestal ook allemaal erg veel op elkaar en wat is nou de beste keuze? Welk servies heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding? Het ligt er natuurlijk ook aan waar jullie eigen prioriteit ligt. Hou je er wel van om af en toe af te wisselen en maakt het je dus niet perse heel erg uit wanneer het servies na een aantal keren wat meer slijtage vertoont? Dan kun je beter voor een goedkoper servies kiezen. Een serviesset kan namelijk ook erg prijzig zijn. Het is daarom zeker van belang om te weten waar jouw voorkeuren naar uitgaan zodat je de juiste keuzes maakt. Om je zoektocht daarom wat gerichter te maken is het goed om van te voren een aantal punten langs te gaan en jezelf deze vagen te stellen:

hermandenblijker-serviesset

Welk servies past het beste bij mij?

Het kopen van een nieuw servies kan een lastige opgave zijn. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Vaak kiest men voor een servies wat we met name erg mooi vinden. Het oog wil ook wat hé… Wat vaak vergeten wordt is de praktische kant van een servies en dan hebben we het met name over het materiaal. Het materiaal van het servies zegt namelijk meer over hoe je met het servies om moet gaan. Kies jij voor een porseleinen servies of keramiek? Als je je een beetje verdiept in de materialen dan weten we zeker dat jij voor een geweldig servies zult kiezen! 

Wat is het verschil tussen een porseleinen servies of keramiek?

Een veelgestelde vraag en daarom geven wij jullie daar graag antwoord op. Beide materialen zien we veel voorkomen bij het produceren van serviezen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze materialen? Het verschil zit hem met name in de samenstelling van de grondstoffen én de baktemperatuur ervan. Een porseleinen servies is meestal een stuk lichter dan keramiek. Porselein wordt in een hoge oventemperatuur gemaakt waardoor het erg stevig aan voelt. Zeer geschikt dus voor alledaags gebruik. Naast porselein is keramiek ook een populaire keuze voor een servies. Keramiek is een stuk zachter dan porselein. Dit komt omdat het servies in een lagere oventemperatuur wordt gemaakt. Het is daarom belangrijk om bij deze servies soort wat meer op te passen en er voorzichtiger mee om te gaan. Meestal zit er wel een glazuurlaagje over het servies heen waardoor de kans op krassen wat kleiner is maar toch adviseren we om het servies netjes te behandelen. 

Naast een porseleinen of keramiek servies bestaan er natuurlijk ook nog serviezen gemaakt van andere materialen. Denk hierbij aan hout, glas of kunststof. Porselein en keramiek zijn de meest populaire materialen voor een servies.