Keukenmachines

De beste keukenmachine kopen?

Wil jij een nieuwe keukenmachine kopen en ben je op zoek naar de beste keukenmachine die er is? Op Kookbode.nl vindt je alles wat je moet weten over de aanschaf van een goede keukenmachine tot de beste prijs-kwaliteit verhouding en belangrijke tips en weetjes. 

Ben jij op zoek naar de beste Keukenmachine?

Er zijn verschillende soorten keukenmachines en ook nog eens van veel verschillende type merken. Het is belangrijk om eerst goed te kijken naar waar je behoefte ligt. Wat vindt jij belangrijk bij een (nieuwe) keukenmachine? Is dat de prijs, de grootte van de mengkom of vindt jij juist het design heel erg belangrijk? Er komt veel meer bij kijken dan je denkt! Belangrijk is om eerst te kijken naar waar je de keukenmachine precies voor wil gaan gebruiken. Ben je een groot fan van koken en bakken of zoek je enkel een handig apparaat dat je kookkunsten makkelijker en sneller maakt? Dan zijn er namelijk ook nog vele andere mogelijkheden zoals een handmixer of staafmixer. Op de Kookbode.nl vindt je alles omtrent keukenmachines. Alle specificaties op een rij van verschillende type modellen en in verschillende prijsklasses. Vergelijk verschillende keukenmachines op onze website om een goede keuze te maken voor de beste keukenmachine! 

Top 10 Beste Keukenmachines

Benieuwd naar de top 10 Beste Keukenmachines? We hebben gekeken naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding en de beste klantwaardering. Bekijk en vergelijk het hier!

Top 10 Beste Foodprocessors

Heb jij interesse in een Foodprocessor? Bekijk hier welke foodprocessors als beste uit de test komen. Er wordt hierbij gekeken naar o.a. klantenreviews!

Wat kan je precies doen met een keukenmachine?

Voor veel mensen is het gebruik van een keukenmachine heel normaal maar niet iedereen is bekend hiermee. Waarom is een keukenmachine handig wat wat kan je precies doen met een keukenmachine? Om Kookbode.nl compleet te maken is het ook van belang om toe te lichten waarom een keukenmachine een must in de keuken is. De meeste mensen hebben allerlei ‘kleine’ hulpmiddelen in de keuken waar ze mee koken en bakken. Een losse rasp, handmixer of staafmixer, je kent het wel. Alle keukenkastjes staan er vol mee! Hoe handig zou het zijn als je alles in één apparaat kunt hebben? Een keukenmachine is daarvoor de oplossing! Bij een keukenmachine zitten allerlei opzetstukken waarmee je je keukenmachine in één handomdraai om kunt toveren tot bijvoorbeeld een blender of mixer. Het grootste voordeel van een keukenmachine is dat het ‘zware’ werk voor je gedaan wordt. Koken wordt hierdoor dus een stuk makkelijker én leuker! Er zijn veel verschillende soorten en merken keukenmachines en zo is er voor ieder wat wils. Op Kookbode.nl vindt je alles wat je wil weten over het aanschaffen van een (nieuwe) keukenmachine! 

De beste keukenmachines van 2022

Iedereen wil natuurlijk met de ‘mode’ meegaan, ook op het gebied van keukenmachines. Ook hiervan worden elke keer weer nieuwere versies uitgebracht die net weer iets beter en anders zijn dan eerdere modellen. Daarom hebben wij gekeken naar de beste keukenmachines van 2022 op dit moment. Daarbij wordt er gekeken naar prijs, kwaliteit, functionaliteiten, specificaties en reviews. Hieronder hebben we alvast drie keukenmachines uitgelicht waar zowel wij als de klanten enthousiast over zijn! 

KitchenAid K45SSEOB Classic - Keukenmachine - zwart


KitchenAid K45SSEOB Classic - Keukenmachine - Zwart

4.9/5
Bosch MUM5 Creationline MUM58231 - Keukenmachine


Bosch Creationline MUM58231 - Keukenmachine - Wit zilver

4.4/5
smegkeukenmachine-rood


SMEG Keukenmachine
SMF02RDEU
800 Watt - 4,8 liter
Rood

4.5/5

Andere handige keukenmachines

Wil jij graag extra hulpmiddelen voor in de keuken aanschaffen maar wil je er niet al teveel geld aan uit geven omdat je niet direct een enorme kookliefhebber bent? Naast een luxe keukenmachine zijn er ook andere keukenapparaten die zeer handig zijn om te hebben voor in de keuken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld handmixers, staafmixers, blenders en foodprocessors. Ook met deze machines kan je heel veel bereiken in de keuken! Wij denken dat je hierdoor koken zelfs veel leuker gaat vinden en wellicht daarna wel geïnteresseerd bent in een keukenmachine. Twijfel je nog welke andere handige keukenapparaten er zijn? Wij hebben er een paar voor jullie op een rij gezet! 

SMEG-handmixer

De Beste
Handmixers

Een handig hulpmiddel voor bakken is een handmixer. Hiermee meng je een taartmix zeer eenvoudig tot één geheel!

SMEG-staafmixer

De Beste
Staafmixers

Liever geen dure keukenmachine aanschaffen maar liever een goede, betaalbare staafmixer? Bekijk ze op deze pagina!

De Beste Foodprocessors

Op zoek naar een goede, sterke foodprocessor? Je vindt hier de meest populaire en verkochte foodprocessors!

De beste opzetstukken voor je keukenmachine

Wil jij je keukenmachine graag uitbreiden met extra opzetstukken of ben je bijvoorbeeld een onderdeel verloren? Bij de meeste keukenmachines kun je gewoon nieuwe en/of extra onderdelen kopen om jouw keukenmachine uit te breiden of aan te passen naar de gewenste keukenmachine. Meestal zitten er bij elke keukenmachine wel extra onderdelen bij maar niet altijd zit daar alles tussen wat gewenst is. Ben jij benieuwd wat er zoal nog meer verkrijgbaar is voor jouw keukenmachine? Je leest het hier! 

food-processor

De beste keukenmachine kiezen

Het blijft lastig; wat is nou de allerbeste keukenmachine? De keuze is reuze en dat maakt de keuze niet makkelijker. Het is vooral goed om je voor de aanschaf een aantal vragen te stellen zoals; waar wil je de keukenmachine voor gebruiken, welke functionaliteiten vind je belangrijk en wat is de prijs die je eraan uit wil geven? Aan de hand daarvan kun je gaan kijken naar verschillende merken en de bijbehorende prijzen. Welk merk spreekt je het meest aan? Hoe belangrijk is design voor jou? Genoeg dingen om uit te zoeken alvorens je een aankoop gaat doen dus! Hieronder hebben we even kort op een rij gezet waar je aan moet denken: 

Welk merk spreekt je het meeste aan? Vind jij het design van Smeg helemaal geweldig en betaal je daarvoor graag wat meer? Of kies jij liever voor een basic model van bijvoorbeeld Philips? 
Dit is heel belangrijk om voor jezelf na te gaan! Waarvoor wil je de keukenmachine gaan gebruiken? Welke functionaliteiten heb je hiervoor nodig? Het zou zonde zijn als je nu tot een aankoop overgaat en later baalt dat je het niet beter uitgezocht hebt en dus een functionaliteit mist aan je dure keukenmachine. 
Wil je een grote of kleine mengkom? Ben je van plan om grote hoeveelheden hiermee te gaan bakken of is het voor wat kleinere gerechten? Ook een hele belangrijke!
Hoe snel wil jij te werk gaan? Vind je het prima dat het wat langer duurt of ben je meer het type die van doorpakken houdt? Hoe sneller, hoe beter! Hoe hoger het vermogen, hoe hoger de prijs. Dat spreekt wel voor zich lijkt me. Maar hoeveel hoger is die prijs en is dat de extra snelheid waard? Als je het aan ons vraagt wel maar het heeft er ook zeker mee te maken wat je al gewend bent en wat je wenst. 
Heb je een wat kleinere keuken en wil je dus liever niet zo’n groot apparaat op je keuken hebben staan? Dan kunnen we ons voorstellen dat je liever kiest voor een kleiner model keukenmachine of zelfs een hand- of staafmixer. Heb je er de ruimte voor om de keukenmachine makkelijk op te bergen in de buurt van je keuken of in je keukenkastjes? Dan is gewicht ook niet geheel onbelangrijk. Als je keukenmachine heel zwaar is, heb je er vast geen zin aan om deze elke keer te moeten verplaatsen. Een lichtgewicht keukenmachine kan hier dus ook zeker in meespelen! 
Naast alle functionaliteiten, gewenste formaten e.d. is budget ook erg belangrijk in dit verhaal. Niet iedereen wil een vermogen uitgeven aan een keukenmachine. Echte kookliefhebbers hebben vaak meer geld over voor een goede keukenmachine. Vooral omdat zij weten wat ze met een keukenmachine kunnen doen en graag veel in de keuken staan. Dit is niet voor iedereen weggelegd maar dat wil niet zeggen dat iedereen die bakt of kookt makkelijke hulpmiddelen wil toevoegen aan de keuken. Daarvoor zijn budgetvarianten verkrijgbaar van keukenmachines of er zijn andere mogelijkheden zoals handmixers of staafmixers. 

Dit zijn voornamelijk wel de belangrijkste dingen die je voor jezelf op een rijtje moet gaan zetten en daarmee kun je veel makkelijker en sneller de juiste keuze maken voor een goede keukenmachine! Wat ook een veelgestelde vraag is is of een keukenmachine hetzelfde is als een foodprocessor? Het antwoord is nee! Een keukenmachine wordt voornamelijk gebruikt voor koken en een foodprocessor voor bakken. Waarvoor wil jij je nieuwe machine het meest gaan gebruiken? Maak aan de hand daarvan je keuze voor een goede keukenmachine of foodprocessor. 

Keukenmachine kopen?

Tips & Tricks

Volg onderstaand stappenplan om de juiste keuze te maken voor jouw nieuwe keukenmachine! 

1. Welk type keukenmachine wil je aanschaffen?

2. Welke functionaliteiten móet deze keukenmachine hebben?

3. Wat is het budget dat je ervoor uit wilt geven?

4. Heb je voorkeur voor een bepaald merk en/of design?

5. Zijn bovenstaande vragen allemaal beantwoord? Kies daarna een aantal keukenmachines uit, bekijk hiervan de reviews en/of ga naar vergelijkingswebsites. 

foto-bestekeukenmachines-1

Waar moet ik bij de aanschaf van een keukenmachine op letten?

Een veelgestelde vraag is; ‘waar moet je op letten bij de aanschaf van een keukenmachine? De belangrijkste punten staan hierboven, namelijk; de afmeting, het gewicht, het vermogen, de grootte van de mengkom en het aantal standen dat de keukenmachine heeft. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is het design. Het is natuurlijk een pré als je keukenmachine staat te pronken in jouw keuken, toch? Dit is een overweging die je mee kunt nemen in jouw zoektocht naar de beste keukenmachine maar de belangrijkste aspecten zijn toch wel de formaten van je keukenmachine, zowel voor het apparaat zelf als de hulpstukken, het gewicht dat daarbij komt kijken en het vermogen inclusief het aantal standen. 

Heb jij een grote keuken en kan je een grote keukenmachine in je keuken kwijt? Of heb je een wat kleinere keuken en wil je je hele aanrecht niet volzetten met allerlei keukenhulpstukken? Dan kun je voor een kleine keukenmachine kiezen. Voor ieder is er wat wils op dit gebied. Wat ook een mogelijkheid is, is de keuze voor een ander keukenapparaat dan een keukenmachine, bijvoorbeeld een handmixer of een staafmixer. Met deze keukenapparaten kun je ook al veel bereiken in de keuken. Niet zoveel als met een uitgebreide keukenmachine inclusief de vele hulpstukken maar genoeg om het voedsel te verkleinen of te vermalen. Bij een handmixer of staafmixer kun je uiteraard ook weer de keuze maken hoe hoog het vermogen moet zijn, waardoor je hiermee zoveel mogelijk in de richting kunt komen van de kwaliteiten van een keukenmachine. 

Ben jij iemand die graag taarten en cakes bakt en daardoor dus veel met het bakken van deeg te maken heeft? Dan is een grote mengkom van minimaal 6 liter wel een must. De kleinere keukenmachines hebben namelijk vaak een mengkom tot maximaal 4 liter. We raden aan om in dit geval dus wel voor de grote keukenmachine te kiezen. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit een RVS mengkom (deze is makkelijker schoon te maken en beschadigd minder snel) of een kunststof mengkom (die lang niet zo duurzaam is als een RVS mengkom). Duurzaamheid is tegenwoordig ook een belangrijk aspect voor veel mensen dus dit kan ook een goed punt zijn om mee te nemen in je overweging. Belangrijk is dus; let op de inhoud van de mengkom én het materiaal ervan. Sommige mensen vinden het ook prettiger om met bijvoorbeeld RVS te werken of juist met kunststof. Iedereen heeft daar weer een ander gevoel bij dus kijk vooral wat voor jou het beste binnen het plaatje past! 

Keukenmachines vergelijken

chefkok

Kleine Keukenmachines

Kleine keuken dus liever een kleine keukenmachine? Hier vindt je verschillende keukenmachines met een kleinere mengkom tot maximaal 4 liter.

Grote
Keukenmachines

Ben jij een echte keukenprinses en bak jij graag taarten? Dan is een grote keukenmachine met een mengkom van minimaal 6 liter een echte musthave!

Goedkope Keukenmachines

Ben jij geen directe liefhebber van koken en op zoek naar een budget variant van een keukenmachine? Er zijn genoeg betaalbare keukenmachines verkrijgbaar.