Staafmixers

De Beste Staafmixers van 2022

Ben jij op zoek naar de beste staafmixer? Op deze pagina vertellen we je meer over wat de beste staafmixer is van 2022 op basis van ervaringen en reviews van gebruikers.

Nieuwe staafmixer kopen?

Ben je op zoek naar een nieuwe staafmixer en weet je niet waar je moet beginnen in je zoektocht? Op deze pagina vindt je meer tips en informatie over verschillende types en merken staafmixers. Maar wat ook heel belangrijk is, is om voor jezelf eerst helder te hebben wat je precies wenst bij een nieuwe staafmixer. Belangrijke punten om op te letten zijn:

Wat is de best geteste staafmixer?

De consumentenbond voert elk jaar testen uit, waaronder een test onder verschillende soorten staafmixers die er zijn. Afgelopen jaar (2021) is de Bosch Ergomixx staafmixer als best geteste staafmixer uit de test gekomen, evenals voorgaande jaren. Waarom komt deze staafmixer nou als beste uit de test? Dat komt met name door het fijne, ergnomische design, waardoor je de Bosch Ergomixx staafmixer heel gemakkelijk vast kunt houden. Deze staafmixer heeft een vermogen van 750 watt waardoor de ingrediënten in een mum van tijd fijn gemalen zijn. Er zitten maar liefst 12 standen op deze staafmixer. Kies de gewenste stand om jouw gerechten te bereiden! Daarnaast is het een zeer betaalbare staafmixer. Een goede prijs-kwaliteit staafmixer dus! 

Beste koop en goedkope staafmixer

Naast de best geteste staafmixer is er ook een beste koop staafmixer en een de meest goedkope staafmixer. Welke zijn dat dan precies volgens de consumentenbond? De beste koop staafmixer is de Braun Multiquick 3 staafmixer en de budgettopper onder de staafmixers is de Inventum MX301S staafmixer. 

De beste staafmixers

1. Bosch Ergomixx staafmixer

Zoals hierboven ook al benoemd is de Bosch Ergomixx staafmixer al meerdere keren uit de test gekomen als best geteste staafmixer. Waarom? Het vermogen van deze staafmixer in verhouding met de prijs is zeer aantrekkelijk. Hoe hard de ingrediënten ook zijn, de Bosch Ergomixx heeft er geen problemen mee om alles fijn hakken en te malen! Er worden extra accessoires bijgeleverd zoals een hakmolen en een maatbeker met deksel. Doordat de staafmixer 12 verschillende standen heeft, waaronder een turbo-functie, kun je helemaal zelf bepalen in welke snelheid jij jouw ingrediënten mixt en maalt. 

BoschErgomixxStaafmixer

2. Braun Multiquick 3 staafmixer

De Braun MultiQuick 3 staafmixer is een veel verkochte staafmixer omdat het een mooi instapmodel is. Het is een eenvoudig apparaat waarmee je heel makkelijk ingrediënten kunt kloppen zoals slagroom of eieren. Wat ook erg handig is, is dat je bij deze staafmixer nog een extra hakmolen krijgt. Heb je wat hardere producten die kapot gehakt moet worden? Geen probleem! Met de Braun MultiQuick staafmixer heb je de harde ingrediënten ook in een mum van tijd fijn gehakt. De staafmixer is makkelijk te gebruiken met één hand, wat voor veel mensen een must is. Daarnaast zitten er twee snelheidsstanden op deze staafmixer en wordt er naast de hakmolen van 350 ml, een maatbeker en ballongarde bijgeleverd.

3. Braun Multiquick 9 MQ 9147X staafmixer

Ben je op zoek naar een staafmixer die de hardste ingrediënten voor je fijnmaalt? Dan is deze Braun Multiquick echt een goede aankoop. Er zit namelijk een staafmixer voet op die op en neer beweegt waardoor harde ingrediënten in een mum van tijd zijn gepureerd of fijn gehakt. Op deze Braun Multiquick staafmixer zit een vermogen op van 1.200 watt en wordt geleverd met een aantal Easy-click Plus accessoires speciaal voor de Multiquick 9 staafmixers. Er wordt onder andere een maatbeker van 600 ml bijgeleverd, een hakmolen van 350 ml en 1,25 ml. Daarnaast wordt er nog een extra mes bijgeleverd waarmee je zelfs ijs kunt crushen. Een top apparaat dus, die je na aankoop niet meer wilt missen in de keuken! 

4. KitchenAid classic staafmixer

Een KitchenAid staafmixer kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Het merk KitchenAid maakt top keukenmachines dus dan zullen de andere machines ook wel goed zijn, nietwaar? Een mooi design, eenvoudig maar strak. Dat is waar KitchenAid altijd goed in is. Naast dat de keukenapparaten altijd goed werken, zien ze er ook nog eens mooi uit. Win-win dus! Deze staafmixer van KitchenAid heeft twee standen en pureert, mixt en hakt ingrediënten moeiteloos. Wat ook handig is, is dat er een extra mengbeker bij wordt geleverd van 0,7 liter. En oja… de motor is geruisloos! Hoe fijn is dat?!

5. Philips ProMix Viva HR2657/90 staafmixer

Deze Philips ProMix Viva staafmixer is een 4-in-één staafmixer. Je kunt deze staafmixer namelijk gebruiken als blender, klopper, hakmolen en spiraalsnijder. In een mum van tijd heb jij een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan! De staafmixer heeft een vermogen van 800 watt, een turbofunctie, een antispat mesbeschermer, is licht in gewicht en heeft een rubberen antislip laag. Daarnaast wordt er een extra garde bijgeleverd, een XL-hakmolen en een blenderbeker. De blenderbeker kun je ook nog eens makkelijk meenemen voor onderweg, ideaal! 

6. Philips Daily HR2543/00 collection staafmixer

Ben je op zoek naar een staafmixer die klopt, hakt en mengt? Dan is de Philips ProMIx HR2543/00 een echte aanrader voor jou! De staafmixer heeft een vermogen van 700 watt en is voornamelijk geschikt voor het mixen van niet al te harde producten. Wil je bijvoorbeeld een overheerlijke soep of saus maken? Dan pureer je met gemak alle ingrediënten met deze staafmixer. Bij deze staafmixer worden extra opzetstukken en accessoires geleverd, namelijk een ballongarde, een hakmolen en een maatbeker van 500ml. 

7. Inventum MX301S staafmixer

Deze Inventum MX301S staafmixer is een echte budgettopper en een ideale staafmixer voor het mengen, kloppen, hakken en mixen van ingrediënten. De staafmixer heeft een vermogen van 600 watt, maar liefst 15 verschillende standen én een turbofunctie. Daarnaast wordt er een ballongarde, hakmolen, maatbeker en ophangbeugel bijgeleverd. Een zeer goed instapmodel! 

 

8. Tefal HB6568 Quickchef staafmixer

Maak je gerechten klaar in een handomdraai met deze geweldige staafmixer van Tefal. De staafmixer heeft een vermogen van 100 watt en maar liefst 20 verschillende snelheden! En wat mooi is, is dat deze snelheden door middel van een intuïtieve, gebruiksvriendelijke draaiknop kunnen worden aangepast zonder dat je de staafmixer hoeft te stoppen. Ideaal toch?! Kijk dus gedurende het mengen welke stand jou het beste past. Verder bezit de Tefal HB6568 Quickchef staafmixer een antislip handgreep en een antispat kap wat het een erg comfortabel apparaat maakt. Daarnaast worden er extra accessoires bijgeleverd zoals een opzetbare garde, een maatbeker van 800 ml en een hakmolen van 500 ml. 

Beste prijs-kwaliteit staafmixers

De bovenstaande staafmixers zijn een aantal goede prijs-kwaliteit staafmixer maar dat wil niet zeggen dat dit de enige goede staafmixers zijn. Voor deze pagina hebben wij gekeken naar de meest populaire en bestverkochte staafmixer bij verschillende webshops zoals Coolblue.nl en Bol.com. Hierbij wordt ook gekeken naar de beste reviews. Iedereen heeft een eigen mening, dus er zullen altijd verschillende reacties komen per consument. Kijk dus vooral naar wat jezelf heel belangrijk vindt wat aanwezig is bij een staafmixer en kijk daarna pas naar de ervaringen van andere gebruikers. Dit kan je helpen om een beslissing te maken maar je moet ook vooral je eigen gevoel volgen! Met deze pagina hopen we je in ieder geval een beetje op weg te helpen.