Hoeveel vermogen moet een keukenmachine hebben?

Een belangrijk punt waar je naar moet kijken bij de zoektocht naar een nieuwe keukenmachine; hoeveel vermogen ofwel Watt heeft de keukenmachine. Dit zegt namelijk heel veel over de keukenmachine zelf en hoe jij ermee te werk wilt gaan. Hou je ervan om snel je eten te bereiden? Dan is een krachtige keukenmachine echt een must voor jou!

De kracht, ofwel vermogen, die een keukenmachine kan bieden wordt uitgerukt in Watt. Maar hoeveel Watt heb je nou eigenlijk nodig? Hoe hoger het aantal Watt van een keukenmachine, hoe meer ingrediënten je er tegelijkertijd in kunt verwerken. Als jij een echte kookliefhebber bent, dan is het wel een aanrader om voor een hoger vermogen te kiezen. Een hoger vermogen betekent wel dat de prijs ook wat hoger zal liggen dan bij een keukenmachine met een lager vermogen. Zeker een belangrijk punt om eerst over na te denken, vooraf aan je aankoop. Dit is wel een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden!

Om jullie een beetje op weg te helpen, zullen we een aantal categorieën uitsplitsen in verschillende vermogens. Want wat kun je nou precies met een keukenmachine die tot 500 Watt vermogen heeft? En wat kun je dan zoveel extra met een keukenmachine van boven de 1.000 Watt? Je leest het hieronder!

Keukenmachines tot 500 Watt

Als je op zoek bent naar een keukenmachine met minder dan 500 Watt, dan kan het nog wel eens een lastige opgave worden om er eentje te vinden. Er zijn er wel wat, maar meestal van onbekende merken. Dit betekend wel dat deze keukenmachines vaak ook een goedkoop prijskaartje hebben. Ben je dus op zoek naar een goedkope keukenmachine? Dan is dit een optie voor je. Wat wel even goed is om te weten, is dat handmixers vaak ook tot een vermogen van 500 Watt hebben dus je kunt een keukenmachine met een vermogen tot 500 Watt vergelijken met een handmixer. Het vermogen van 500 Watt is eigenlijk niet hoog genoeg om veel ingrediënten te mixen en malen, wat je wel verwacht van een keukenmachine. Wij zullen daarom wel aanraden om te kijken naar een keukenmachine met een vermogen boven de 500 Watt, als je er meer wilt uithalen dan alleen licht beslag mixen en slagroom kloppen.

Keukenmachines tot 750 Watt

In de categorie van keukenmachines tot 750 Watt is een groter aanbod te vinden die ook nog eens een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. Populaire keukenmachines die tot deze categorie behoren zijn de Bosch MUM4 en Bosch MUM5 series. Deze keukenmachines worden al jarenlang uitgeroepen tot één van de beste keukenmachines. Wat kun je dan zoal extra met een keukenmachine met een vermogen tot 750 Watt? Evenals bij de keukenmachines tot 500 Watt kun je met deze keukenmachine beslag mixen, slagroom kloppen én (licht) deeg kneden. Tenminste, dan moeten er wel deeghaken bij de keukenmachine zitten maar dit is meestal wel het geval. Let daar dus even goed op!

Keukenmachines tot 1.000 Watt / Boven de 1.000 Watt

Wanneer je kiest voor een keukenmachine tot 1.000 Watt, dan haal je echt een goede keukenhulp in huis! Met deze keukenmachines kun je vrijwel alles mixen, kloppen, kneden, mengen, malen, wat je maar wilt! Maar zijn er dan ook keukenmachines die nóg meer kracht hebben? En zo ja, waarom zou je daar dan voor kiezen? Dat zit hem dan met name in de accessoires zoals de grootte van de mengkom. Het kan nog wel eens zijn dat deze groter zijn en met meer vermogen kun je daardoor nóg meer ingrediënten vermalen, mixen, etc. met een keukenmachine boven de 1.000 Watt.

Wat is de beste keuze voor een keukenmachine?

De keuze ligt uiteraard helemaal bij jou! Daarnaast ligt het er ook aan hoeveel je kookt en bakt en hoeveel je daadwerkelijk een keukenmachine gaat gebruiken. Gebruik je het amper maar vindt je het wel fijn om af en toe een extra keukenhulp in huis te hebben? Dan zou ik kiezen voor een keukenmachine tot 500 of 750 Watt. Deze zijn niet al te duur en helpen je in ieder geval al een heel stuk op weg in de keuken! Sta jij graag elke dag in de keuken en draait een keukenmachine overuren bij je? Dan kun je beter kiezen voor een iets duurdere keukenmachine met meer vermogen én een grotere mengkom. Hier ga je enorm veel plezier van hebben!

Leave a Comment