Opzetstukken voor keukenmachines

Heb jij een keukenmachine maar ben je onderdelen verloren of wil je je keukenmachine graag uitbreiden met extra opzetstukken en accessoires? Dat kan! We zetten hieronder de meest populaire opzetstukken voor je op een rij:

  • (Ballon)Gardes
  • Kloppers
  • Deeghaken
  • Snij- en raspschijven
  • Hakmolen
  • Blender
  • Citruspers
  • Frietjesschijf
  • Vleesmolen

Zitten hier opzetstukken voor je tussen waar je eventueel in geïnteresseerd bent? Kijk dan eerst even goed of deze opzetstukken ook geschikt zijn voor jouw keukenapparaat. Het zou namelijk zonde zijn als je straks een hele boel extra opzetstukken of accessoires gaat bestellen en dat ze dan niet passen.

(Ballon)Gardes

Gardes, ook wel ballongardes genoemd, zijn van essentieel belang bij een keukenmachine. Hiermee kun je namelijk het beste kloppen en mixen. Meestal zit deze accessoire sowieso wel bij een keukenmachine maar het kan natuurlijk voorkomen dan ze kapot gaan of dat ze kwijtraken met bijvoorbeeld een verhuizing. Of soms vinden mensen het fijn om een extra setje op voorraad te hebben, voor de echte kook- en bakliefhebbers!

Kloppers

Hierbij geldt hetzelfde als bij de (ballon)gardes; ze zitten meestal standaard bij een keukenmachine. Het heeft een andere vorm dan een garde waardoor deze kloppers soms net even anders functioneren en beter werken. Ieder heeft ook zijn eigen voorkeur hierin dus kijk vooral wat voor jou het beste werkt. Het is in ieder geval heel fijn om deze ook bij je voorraad opzetstukken te hebben!

Deeghaken

Ben jij een echte bakliefhebber? Dan heb je zeker deeghaken nodig bij je keukenmachine! Met deeghaken maak je namelijk binnen een handomdraai een heerlijke taart of koekjes. Heb je al eens op een normale manier deeg proberen te kneden? Dat is namelijk echt een wereld van verschil met een keukenmachine. Het is zwaar en het duurt eindeloos voordat je het deeg een beetje soepel krijgt. Een keukenmachine, of eigenlijk de deeghaken aan de keukenmachine, nemen al het werk uit je handen! Op deze manier bak jij met veel plezier nog een extra taart of koekjes!

Snij- en raspschijven

Hou jij er van om veel groentes in je gerechten te verwerken? Dan zijn de snij- en raspschijven opzetstukken die jij niet kan missen bij je keukenmachine! Hiermee snij en rasp jij binnen no time je groentes in kleine stukjes. Ideaal!

Hakmolen

Wil je graag speciale kruiden hakken of bijvoorbeeld noten voor op een gerecht? Met de juiste techniek kun je dit met een scherp mes doen maar dat is niet voor iedereen weggelegd. En het kan ook nog eens gevaarlijk zijn ook! Laat die keukenmachine het werk doen, extra veilig en snel!

Blender

Start jij je dag graag met een overheerlijke smoothie? Dan is het wel fijn dat je een goede, snelle blender hebt. Een blender zit niet standaard bij een keukenmachine. Het is ook niet bij elke machine mogelijk om deze als extra opzetstuk erbij te bestellen. Let daar dus even goed op! Als jij het heel belangrijk vindt dat dit aanwezig is, dan is het dus belangrijk dat je daar even naar kijkt vooraf aan je aankoop. Naast dat je gezonde smoothies kunt maken met een blender, is het ook erg handig voor bijvoorbeeld sauzen of babyhapjes maken.

Citruspers

Een citruspers; een super makkelijk opzetstuk om op de zondag een heerlijke verse jus voor bij het ontbijt te maken! Het kan zijn dat je deze al hebt staan maar hoe handig is het dat je deze ook kunt toevoegen aan je keukenmachine? Dan heb je alles in één apparaat. Geweldig, toch?

Frietjesschijf

Yum, frietjes! Wie houdt daar nou niet van?! Deze frietjesschijf is helaas niet bij alle keukenmachines mogelijk om als opzetstuk erbij te bestellen maar bij de populaire Bosch MUM4 keukenmachine wél. Als jij een echte frietjesgek bent en nog een nieuwe keukenmachine moet kopen, dan kun je dit in ieder geval meenemen in je overweging! 😉

Vleesmolen

Een vleesmolen? Ik hoor jullie denken; wat kun je met een vleesmolen? Eigenlijk is dit opzetstuk voor de echte vleesfanaten bedoeld. Mensen die ervan houden om zelf álles te bereiden. Je kunt hier bijvoorbeeld zelf je gehakt mee maken. Dus wil jij van A tot Z een gerecht bereiden en ben jij een echte professional in de keuken? Dan is dit misschien iets voor jou!

Mis je nog een opzetstuk hierboven? Laat het ons dan vooral weten!

Leave a Comment