Ons favoriete bananenbrood recept!

Bananenbrood; een heerlijke verantwoord tussendoortje! Tenminste, als je hem goed maakt ðŸ˜‰ Al jaren maak ik hetzelfde recept voor bananenbrood. Heb je trek tussendoor of ’s avonds als je op de bank zit? Neem dan een lekker plakje bananenbrood. Het vult én het is ook nog eens erg lekker! Je bent er even druk mee maar je hebt dan ook wel even een voorraadje. Het is ook ideaal om wat plakken in te vriezen zodat je altijd een verantwoord tussendoortje kán pakken. Food prepping noemen we dat; we love that! Hieronder ons favoriete bananenbrood recept:

Bananenbrood met blauwe bessen | Kookbode.nl

Aantal porties: 12 | Voorbereidingstijd: 15 minuten | Kooktijd: 50 minuten | Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 100 gram boekweitmeel
  • 3 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepels zout
  • 200 gram verse dadels, ontpit
  • 100 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 1 theelepels vanillepoeder
  • 600 gram bananen (4 stuks)
  • 100 gram blauwe bessen
  • 1 theelepels baking soda
  • 1 eetlepels appelciderazijn

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe de havermout, boekweitmeel, kaneel en zout in een kom en meng door elkaar
  • Snijd de dadels in kleine stukjes en doe dit samen met de amandelmelk en de vanillepoeder in een blender. Zorg dat het een glad mengsel wordt. 
  • Prak de bananen in een kom en meng het dadel- en meelmengsel hier doorheen
  • Voeg als laatste de blauwe bessen toe en roer door elkaar
  • Meng in een klein kommetje de baking soda met appelciderazijn en roer dit vervolgens door het beslag
  • Schep het mengsel in een cakevorm en zet 50 minuten in de oven

Leave a Comment