Hoe moet je kibbeling opwarmen?

Wat is kibbeling?

Kibbeling is een populaire Nederlandse snack die bestaat uit stukjes witvis, meestal kabeljauw of schelvis, die in een beslag worden gedoopt en vervolgens worden gefrituurd tot ze goudbruin en knapperig zijn. Het beslag waarin de vis wordt gedoopt, is meestal gemaakt van bloem, water, eieren en kruiden zoals peper en zout, wat zorgt voor een lichte en knapperige coating rond de visstukjes.

Kibbeling wordt vaak geserveerd met een saus, zoals knoflooksaus of remouladesaus, en wordt traditioneel gegeten als een snelle hap op straat, bij viskramen of als onderdeel van een maaltijd in visrestaurants. Het is geliefd om zijn heerlijke smaak en knapperige textuur, en wordt vaak geassocieerd met zomerse dagen aan de kust of tijdens festivals en markten.

Kun je kibbeling opwarmen?

Ja, je kunt kibbeling opwarmen, maar het is belangrijk om het op de juiste manier te doen om de knapperigheid en smaak te behouden. Hier zijn een paar methoden om kibbeling op te warmen:

 1. Oven:
 • Verwarm de oven voor op ongeveer 175°C.
 • Plaats de kibbeling op een bakplaat bekleed met bakpapier of aluminiumfolie.
 • Bak de kibbeling ongeveer 10-15 minuten, of tot het volledig is opgewarmd en knapperig is.
 1. Airfryer:
 • Verwarm de airfryer voor op ongeveer 180°C.
 • Plaats de kibbeling in de airfryer mand in een enkele laag.
 • Bak de kibbeling gedurende ongeveer 5-8 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukjes en de kracht van de airfryer, tot ze knapperig zijn.
 1. Frituurpan:
 • Verwarm de frituurpan voor op 175°C.
 • Frituur de kibbeling gedurende 2-3 minuten, tot ze knapperig en doorwarmd zijn.

Ongeacht de methode die je kiest, zorg ervoor dat je de kibbeling niet te lang opwarmt, anders kan het te gaar worden en de knapperigheid verliezen. Het opwarmen van kibbeling in de magnetron wordt over het algemeen afgeraden omdat het de neiging heeft om de kibbeling taai te maken in plaats van knapperig te houden.

Kibbeling opwarmen in een koekenpan

Je kunt kibbeling ook opwarmen in een koekenpan. Dit heeft persoonlijk onze voorkeur. Dit is namelijk de snelste optie en het zorgt ervoor dat je kibbeling net zo lekker is als toen hij vers was.

Hieronder leggen we je uit hoe je het kunt doen:

 1. Verwarm de koekenpan: Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat hem goed warm worden.
 2. Voeg een beetje olie toe: Voeg een klein beetje olie toe aan de pan om te voorkomen dat de kibbeling aanbrandt en om een ​​mooi knapperig korstje te krijgen.
 3. Plaats de kibbeling in de pan: Leg de kibbelingstukjes in een enkele laag in de hete pan.
 4. Bak de kibbeling: Bak de kibbeling aan elke kant gedurende ongeveer 2-3 minuten, of tot ze goed doorwarmd zijn en een knapperig korstje hebben gekregen.
 5. Serveer: Haal de kibbeling uit de pan en serveer het warm. Je kunt het serveren met je favoriete saus, zoals knoflooksaus of remouladesaus.

Door de kibbeling in een koekenpan op te warmen, behoud je de knapperigheid en smaak, maar zorg ervoor dat je het niet te lang bakt, anders kan het te droog worden.

Leave a Comment