Punten om op te letten bij de aanschaf van een keukenmachine

Je bent op zoek naar een nieuwe keukenmachine en je merkt gelijk al op dat er oneindig veel opties en mogelijkheden zijn. Je ziet door de bomen het bos niet meer… Waar moet je toch beginnen? Wij helpen je een handje verder!

Functionaliteiten

De belangrijkste punten waar je op moet letten qua functionaliteiten bij de aanschaf van een nieuwe keukenmachine zijn:

  • De afmeting
  • Het gewicht
  • Het vermogen
  • De mengkom
  • Het aantal standen

Het is natuurlijk goed om eerst te kijken en te bedenken of je een grote of kleine keukenmachine in je keuken wil hebben staan. Heb je een iets kleinere keuken? Dan is een groot keukenapparaat ook geen optie. Het is niet mooi als je hele aanrecht volstaat met één apparaat. Tenminste, dat vinden wij… Ieder zijn eigen keuze natuurlijk maar het is zeker van belang om hier even over na te denken! En wanneer je kiest voor een grote keukenmachine, vindt je het dan belangrijk dat je deze makkelijk kunt verplaatsen en dat hij dus niet al te zwaar is? Of maakt dat niet zoveel voor je uit omdat je de keukenmachine toch op één en dezelfde plek laat staan? Daarnaast is het vermogen en de grootte van de mengkom een belangrijk punt. Ben je een bak- en kookliefhebber? Dan is een grote mengkom en een hoge snelheid wel fijn. Als je de keukenmachine maar af en toe gebruikt, dan is het niet zo erg dat het allemaal ietsje minder is. Hoe groter de keukenmachine en hoe hoger de kracht van het apparaat is, hoe hoger het prijskaartje ook is. Dat klinkt wel logisch natuurlijk. Evenals het aantal standen dat hierbij hoort. Als je voor een duurder apparaat kiest, krijg je daar meestal ook wat meer voor. Denk hierbij aan meerdere opzetstukken en accessoires die meegeleverd worden maar ook aan de verschillende standen die een keukenmachine aanbied.

Zoals hierboven al even benoemd, is het budget ook een heel belangrijk punt in deze zoektocht. Als je er niet al teveel aan uit wil geven, dan is het ook logisch dat je daar niet alles voor terug kunt verwachten. Heb je af en toe een keukenhulp nodig? Dan is het begrijpelijk wanneer je zou kiezen voor een keukenmachine van bijvoorbeeld een B-merk en die net even wat minder functionaliteiten en mogelijkheden heeft. Wil je een echte eyecatcher in de keuken en vindt je het mooi om een keukenmachine van een goed en bekend merk in huis te halen? Dan is dat ook een punt om mee te nemen. Zo kom je al een heel eind verder in ieder geval! Zoek, filter en vindt de beste keukenmachine die bij jou past!

Leave a Comment