Zelf tompoucen maken

Je kunt makkelijk zelf tompoucen maken met een paar eenvoudige stappen. Hier is een vereenvoudigd recept dat gebruikmaakt van kant-en-klaar bladerdeeg en een snelle banketbakkersroom.

Ingrediënten

Voor het bladerdeeg:

  • 1 pakje bladerdeeg (uit de diepvries, ontdooid)

Voor de banketbakkersroom:

  • 500 ml melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 40 g maizena
  • 25 g boter

Voor de Glazuur:

  • 200 g poedersuiker
  • 2-3 eetlepels water of citroensap
  • Roze (of oranje) kleurstof (optioneel)

Bereidingswijze

Bladerdeeg bakken

  1. Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
  2. Voorbereiden: Snijd het bladerdeeg in rechthoekige stukken van gelijke grootte (ongeveer 10 cm x 5 cm).
  3. Bakken: Leg de stukken bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg om te voorkomen dat het te veel opblaast.
  4. Bakken: Bak het bladerdeeg in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot het goudbruin en knapperig is. Laat het daarna volledig afkoelen.

Snelle banketbakkersroom maken

  1. Verwarmen: Verwarm de melk samen met het vanille-extract in een pan op middelhoog vuur.
  2. Mengen: Klop in een kom de eidooiers met de suiker tot een lichte en romige massa. Voeg de maizena toe en meng goed.
  3. Samenvoegen: Giet een klein beetje van de hete melk bij het eimengsel en roer goed door. Giet dit mengsel terug in de pan met de rest van de melk.
  4. Dikken: Verwarm het mengsel op middelhoog vuur en blijf constant roeren tot het dik wordt. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.
  5. Afronden: Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Laat de banketbakkersroom afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens verder afkoelen in de koelkast.

Glazuur maken

  1. Mengen: Meng de poedersuiker met water of citroensap tot een dik, glad glazuur. Voeg indien gewenst een paar druppels roze kleurstof toe.

Tompoucen samenstellen

  1. Basis: Leg de helft van de bladerdeegstukken op een werkvlak.
  2. Vulling: Verdeel de afgekoelde banketbakkersroom gelijkmatig over deze stukken.
  3. Deksel: Leg de andere helft van de bladerdeegstukken bovenop de banketbakkersroom.
  4. Glazuur: Bestrijk de bovenkanten van de bovenste bladerdeegstukken met het glazuur.

Serveren

Laat de tompoucen even staan zodat het glazuur kan opstijven. Serveer de tompoucen vers en geniet van deze heerlijke, zelfgemaakte lekkernij!

Met deze stappen kun je eenvoudig zelf tompoucen maken die net zo lekker zijn als uit de winkel.

Leave a Comment