Hoe maak je courgettesoep?
Courgettesoep is een heerlijk en gezond gerecht dat eenvoudig te maken is. Zeker een favorietje hier in huis! Hieronder is een makkelijk recept voor courgettesoep:
Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 aardappel (optioneel, voor extra romigheid)
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 ml kookroom (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- Verse kruiden zoals peterselie of basilicum (optioneel)
Instructies:
Voorbereiding:
- Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
- Pel en snipper de ui.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes (als je deze gebruikt).
Koken:
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is (ongeveer 3-4 minuten).
- Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
Groenten toevoegen:
- Voeg de courgette en aardappelblokjes toe aan de pan. Bak alles enkele minuten tot de courgette zacht begint te worden.
Bouillon toevoegen:
- Voeg de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 15-20 minuten zachtjes koken, of totdat de courgette en aardappel helemaal zacht zijn.
Pureren:
- Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde massa. Je kunt ook een blender gebruiken, maar wees voorzichtig met het hete mengsel.
Romig maken (optioneel):
- Voeg de kookroom toe en roer goed door. Laat de soep nog een paar minuten doorwarmen, maar breng het niet meer aan de kook.
Afmaken:
- Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel verse kruiden toe voor extra smaak.
Serveren:
- Serveer de soep warm, eventueel met een stukje brood of croutons erbij.
Tips:
- Voor een extra smaakvolle soep kun je wat geraspte parmezaanse kaas toevoegen vlak voor het serveren.
- Voeg een beetje citroensap toe voor een frisse touch.
- Garneer met een scheutje olijfolie of een paar druppels truffelolie voor een luxe afwerking.
Geniet van je zelfgemaakte courgettesoep!