Goede blender voor bevroren fruit

Wanneer je eenmaal een blender gewend bent, wil je niet meer anders! Het is een perfecte keukenhulp die je veel werk uit handen kan nemen. Heb je nog geen blender? Dan raden we het je zeker aan om er een aan te schaffen! Maar wat is belangrijk om op te letten bij de aankoop van een blender? Niet alle blenders hebben namelijk dezelfde functies. Wij geven je graag een aantal tips in deze blog!

Wat is een belangrijke functie bij een blender?

We beginnen maar meteen met de belangrijkste vraag; welke functie mag echt niet ontbreken volgens ons bij een blender? Dat is absoluut de ijscrunch functie! Waarom? Zonder deze functie is het erg lastig om bevroren fruit en ijsblokjes te crunchen. Ben je een liefhebber van smoothies? Dan is dit echt een onmisbare functie. Zonder deze functie is het bijna niet mogelijk om harde ingrediënten te vermalen.

Waar let je op bij de aankoop van een blender voor bevroren fruit?

Bij het vermalen van bevroren fruit, groenten of ijs is er veel kracht ofwel vermogen nodig. Hoe minder vermogen de blender heeft, hoe moeilijker het gaat worden om harde ingrediënten te vermalen. Het is dus belangrijk om een blender aan te schaffen met een krachtige motor. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen waar je op moet letten. We zetten ze hieronder even allemaal voor je op een rijtje. Je moet letten op:

  • De ijscrunch functie
  • Het vermogen
  • Een pulse functie > handig om aan te kunnen zetten wanneer de blender er moeite mee krijgt

Hoeveel watt moet de blender hebben voor het vermalen van bevroren fruit?

Wanneer je een smoothie wil maken met bevroren fruit dan is het belangrijk dat je een krachtige blender in huis hebt. Denk hierbij aan een vermogen rond de 750 watt of het liefst nog hoger. Bij een blender die een lager vermogen heeft dan 750 watt, gaat het wat lastiger worden om harde ingrediënten te vermalen en pureren. Heeft jou blender niet zo’n hoog vermogen en ben je niet van plan om een nieuwe blender aan te schaffen? Dan is het nog een idee om het bevroren fruit een tijdje van te voren uit de vriezer te halen en te laten ontdooien. Zo heeft de blender er niet meer zoveel moeite mee om het tot een glad geheel te vermalen.

Is een pulse functie op een blender handig?

Een pulse functie op een blender is zeker handig en dan met name wanneer je van plan bent om vaak bevroren fruit, groentes of ijs te vermalen. Met een pulse functie kun je namelijk met één druk op de knop de blender op maximale snelheid zetten. Zo heb je dus binnen no-time je smoothie, soep of sausje klaar.

Welke blender raden wij aan voor bevroren fruit?

En dan misschien wel de belangrijkste vraag van deze blog; welke blender raden wij aan? Wij zelf hebben de NutriBullet blender en toevallig werd deze door de Consumentenbond in 2021 uitgeroepen tot de beste koop blender. Als je deze blender aanschaft dan krijg je echt waar voor je geld. De blender is makkelijk in gebruik, neemt niet al teveel ruimte in beslag en qua design ziet het er ook nog eens mooi uit ook. Allemaal pluspunten dus! Wil jij toch nog graag wat meer blenders bekijken en vergelijken? Neem dan eens een kijkje op onze pagina Blenders.

Leave a Comment