Ingrediënten
- 50 grams havermout
- 1/2 teaspoon vanillepoeder
- 1/2 teaspoon kardemom
- Snufje zout
- 100 grams banaan
- 50 grams wortel
- 15 grams rode biet
- 20 grams dadels
- 150 grams rood fruit
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de rode biet en wortels in stukjes en doe deze in een kom.
- Prak de banaan en dadels fijn en voeg deze toe aan de groenten.
- Voeg hier de havermout, vanillepoeder, zout en kardemom aan toe. Meng door elkaar.
- Doe als laatste het gemengde rode fruit (75 gram) bij het mengsel, roer door en doe het in een kom/ovenschaal.
- Zet de kom/ovenschaal 25 minuten in de oven. Let op; de binnenkant blijft een beetje vochtig!
- Prak de laatste 75 gram van het gemengde rode fruit in een kom en serveer dit bij de portie uit de oven. Tip; je kunt dit mengsel ook even warm maken en dus warm serveren bij je havermout taartje!