Vegan appeltaartje

Vegan appeltaartje | Kookbode.nl

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 50 gram appelmoes
  • 150 gram boekweitmeel
  • 75 ml amandelmelk
  • 40 gram rozijnen
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepels baking soda
  • 1 eetlepels appelciderazijn
  • 300 gram (alpro) yoghurt
  • 300 gram blauwe bessen
  • Snufje kaneel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Halveer beide appels en rasp één halve appel
  • Meng de appelmoes door de geraspte appel en voeg hier de boekweitmeel, rozijnen, speculaaskruiden en amandelmelk aan toe
  • Meng de baking soda in een apart kommetje met appelciderazijn en voeg toe aan het mengsel voor extra luchtigheid in het beslag
  • Doe het mengsel in een (siliconen) cakevorm  en verdeel hierin de 3 halve appels
  • Zet de cake ongeveer 20 minuten in de oven
  • De cake bestaat uit drie porties, zo heb je ook mooi alvast wat voor de volgende dagen ontbijt
  • Serveer 1 stuk met 100 gram (alpro) yoghurt, 100 gram blauwe bessen en een snufje kaneel

Leave a Comment