Ingrediënten
- 2 appels
- 50 gram appelmoes
- 150 gram boekweitmeel
- 75 ml amandelmelk
- 40 gram rozijnen
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 1 theelepels baking soda
- 1 eetlepels appelciderazijn
- 300 gram (alpro) yoghurt
- 300 gram blauwe bessen
- Snufje kaneel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Halveer beide appels en rasp één halve appel
- Meng de appelmoes door de geraspte appel en voeg hier de boekweitmeel, rozijnen, speculaaskruiden en amandelmelk aan toe
- Meng de baking soda in een apart kommetje met appelciderazijn en voeg toe aan het mengsel voor extra luchtigheid in het beslag
- Doe het mengsel in een (siliconen) cakevorm en verdeel hierin de 3 halve appels
- Zet de cake ongeveer 20 minuten in de oven
- De cake bestaat uit drie porties, zo heb je ook mooi alvast wat voor de volgende dagen ontbijt
- Serveer 1 stuk met 100 gram (alpro) yoghurt, 100 gram blauwe bessen en een snufje kaneel