Bloemkool broccoli schotel

Bloemkool broccoli schotel | Kookbode.nl

Aantal porties: 2 | Voorbereidingstijd: 15 minuten | Kooktijd: 30 minuten | Totale tijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 200 grams spinazie
  • 1 rode ui
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 10 zwarte olijven
  • 100 gram dadels
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • Snufje zout en peper
  • 1 theelepels kurkuma

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 18o graden
  • Snijd de bloemkool en broccoli in kleine roosjes. Kook de bloemkool en kook de broccoli gaar.
  • Doe de dadels, zongedroogde tomaten, zout, peper en kurkuma samen met water in een blender totdat er een soort van saus ontstaat
  • Meng de bloemkool en broccoli met de saus en leg op een ovenplaat. Rooster ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Doe wat olijfolie in de pan en bak de rode ui eventjes aan. Voeg hier de spinazie aan toe en de zwarte olijven (in plakjes). Breng op smaak met wat zout en peper. 
  • Haal het bloemkool-broccoli mengsel uit de oven en mix samen met het spinazie mengsel. Bestrooi met wat geraspte kaas. 

Leave a Comment