Hachee met wortelstamppot en rookworst

Hachee met wortelstamppot en rookworst | Kookbode.nl

Aantal porties: 4 | Voorbereidingstijd: 15 minuten | Kooktijd: 180 minuten | Totale tijd: 3 uur en 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 50 gram bakboter of margarine
  • 700 gram riblappen
  • 3 eetlepels bloem
  • 500 ml runderbouillon (2 bouillonblokjes)
  • Snufje paprikapoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels

Bereidingswijze

  • Doe de boter in de pan, laat smelten en leg het stuk vlees in zijn geheel in de pan, schroei dicht aan alle zijden. 
  • Snij de uien fijn en voeg toe aan het vlees. 
  • Breng het vlees op smaak met een snufje paprikapoeder aan beide zijden en voeg daarna de bloem toe. 
  • Giet de runderbouillon erbij en roer goed door zodat er geen klonten ontstaan. 
  • Voeg de laurierblaadjes en kruidnagels toe.
  • Kook de hachee in 3 uur gaar op een zachte stand met deksel op de pan. 
  • Haal de laatste 30 minuten de deksel eraf zodat de saus wat kan indikken. Mocht je de saus te dik vinden, voeg er dan wat extra water aan toe.
  • Haal de laurierblaadjes en kruidnagels eruit en smullen maar!
  • Serveer met een heerlijk winterse wortelstamppot of purree! 

Leave a Comment