Aantal porties: 4 | Voorbereidingstijd: 15 minuten | Kooktijd: 180 minuten | Totale tijd: 3 uur en 15 minuten
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 50 gram bakboter of margarine
- 700 gram riblappen
- 3 eetlepels bloem
- 500 ml runderbouillon (2 bouillonblokjes)
- Snufje paprikapoeder
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
Bereidingswijze
- Doe de boter in de pan, laat smelten en leg het stuk vlees in zijn geheel in de pan, schroei dicht aan alle zijden.
- Snij de uien fijn en voeg toe aan het vlees.
- Breng het vlees op smaak met een snufje paprikapoeder aan beide zijden en voeg daarna de bloem toe.
- Giet de runderbouillon erbij en roer goed door zodat er geen klonten ontstaan.
- Voeg de laurierblaadjes en kruidnagels toe.
- Kook de hachee in 3 uur gaar op een zachte stand met deksel op de pan.
- Haal de laatste 30 minuten de deksel eraf zodat de saus wat kan indikken. Mocht je de saus te dik vinden, voeg er dan wat extra water aan toe.
- Haal de laurierblaadjes en kruidnagels eruit en smullen maar!
- Serveer met een heerlijk winterse wortelstamppot of purree!