Appeltaart van de Kookbode

Wie wil dat nou niet? Zelf een overheerlijke appeltaart maken… Wanneer je dit eenmaal hebt gedaan en de geur in huis hebt geroken, wil je al niet meer anders. Naast de geur wil je in vervolg ook altijd je eigen gemaakte appeltaart, geloof ons maar! Het gebak bij een bakker is natuurlijk lekker maar er gaat niks boven een zelf gebakken appeltaart. En zo heel moeilijk is het niet hoor! Wij leggen het graag uit in deze blog.

Zelf gebakken appeltaart | Kookbode.nl

Aantal porties: ca. 12 | Voorbereidingstijd: 40 minuten | Kooktijd: 60-75 minuten | Totale tijd: 1 uur en 55 minuten
Elektrische oven: 180°C, hetelucht oven: 165°C, gas oven: stand 3-4

Ingrediënten

  • 1 pak (Koopmans) Appeltaart
  • 175 gram roomboter of margarine
  • 1 ei (M)
  • 1 kg appels (circa 6 stuks, bijvoorbeeld Elstar of Jonagold)
  • 75 gram rozijnen
  • 20 gram suiker
  • 2 a 3 theelepels kaneel
  • evt. bloem voor bestuiven van het aanrecht

Wat heb je nodig voor het bereiden van een appeltaart?

  • Een springvorm van 24 cm
  • Een mixer met deeghaken

Bereidingswijze

  • Verwarm de over voor
  • Wel de rozijnen in lauwwarm water (ca. 15 minuten)
  • Vet de springvorm in met boter
  • Bereid het deeg: roer de boter zacht in een beslagkom, klop het ei los in een kommetje en doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Is het deeg nog te plakkerig? Zet het dan even in de koelkast.
  • Bereid de vulling van de appeltaart: schil de appels en snijd in blokjes of dunne reepjes, meng de appels samen met de suiker, kaneel en de rozijnen.
  • Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm
  • Vul de springvorm met het appelmengsel
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol van het overige deeg dunne rolletjes. Leg deze over het appelmengsel en druk deze voorzichtig wat platter.
  • Bestrijk de appeltaart met de rest van het losgeklopte ei voor een mooie bruine kleur.
  • De appeltaart moet ongeveer 60-75 minuten in de oven
  • Voordat je de springvorm verwijdert is het verstandig om de appeltaart ca. een uur te laten afkoelen

Keukenmachine geschikt voor het maken van taart

Niet iedereen heeft een keukenmachine in zijn of haar bezit. Het is mogelijk om het deeg met de handen te kneden maar een keukenmachine kan dit proces zoveel gemakkelijker én sneller maken. Niet elke keukenmachine is geschikt voor het kneden van deeg. Welke keukenmachine is hier wel geschikt voor? In deze blog Taart maken met een keukenmachine vertellen wij je hier graag meer over.

Leave a Comment