Ingrediënten
- 100 gram haver- of speltmeel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanillepoeder
- 1 snufje zout
- 200 gram wortels
- 100 gram dadels
- 1 banaan
- 50 ml amandelmelk
- 50 gram havermout
- 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 theelepels koekkruiden
- 250 gram rood fruit
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de wortels, dadels en banaan in stukjes
- Meng het haver- of speltmeel, bakpoeder, vanillepoeder en zout door elkaar in een keukenmachine
- Voeg de wortel, dadels, banaan en amandelmelk toe en mix tot een soep beslag
- Pak een springvorm en doe hier bakpapier in. Schep het mengsel hierin en verdeel vervolgens het fruit over de cake.
- Meng het havermout, kokosbloesemsuiker, kokosolie en koekkruiden door elkaar en verdeel dit ook over de cake.
- Zet de cake ongeveer 50-60 minuten in de oven. Je kunt checken of de cake gaar is als je met een klein prikkertje in de cake steekt en deze er droog uit komt. Als dit het geval is, dan kun je de cake uit de oven halen en even op het rooster laten afkoelen.
- Snij een plak af en serveer met wat aardbeien en bosbessen of gemengd fruit en je hebt een feestje voor je ontbijt!