Ik had een keer zin om wat anders te proberen. Ik maak wel vaker ovenschotels maar dit zijn meestal winterse ovenschotels. Het is ideaal als je de volgende dag niet zoveel tijd hebt om te koken en dit al voor te bereiden. Ik keek in de koelkast en had nog wat ingrediënten open en ik dacht; hier ga ik wat mee maken. Een vrij ‘normale’ ovenschotel maar dan met een Griekse twist, namelijk met fetakaas en zongedroogde tomaat.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui
- 250 gram gehakt
- 2 theelepels gehaktkruiden
- 2 eetlepels ketjap
- 80 gram zongedroogde tomaat
- 100 gram fetakaas
- 1/2 courgette
- 125 gram champignons
- 1 blik gepelde tomaten/tomatenblokjes
- 50 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snij de rode ui, courgette, champignons, fetakaas en zongedroogde tomaat in kleine stukjes
- Doe een beetje olijfolie in de pan en voeg de rode ui toe, bak even kort aan
- Voeg het gehakt toe met wat gehaktkruiden en ketjap naar smaak
- Zodra het gehakt mooi bruin is voeg dan de courgette, champignons, zongedroogde tomaat en gepelde tomaten/tomatenblokjes toe
- Zet een pan op het vuur met water. Zodra het kookt kun je de pasta toevoegen met een snufje zout
- Zodra de pasta klaar is kun je deze toevoegen aan het gehaktmengsel
- Voeg als laatste de fetakaas toe
- Smeer een ovenschotel in met wat olijfolie en doe het pastamengsel erin
- Bestrooi met wat geraspte kaas
- Zet ongeveer 20 minuten in de oven