Babyhapje met zoete aardappel, kip en rijst

Vanaf 6 maanden mag je beginnen met hapjes, yes!! Zo leuk! Maar welke hapjes zijn lekker en voedzaam voor je kleintje? Je kunt lekker variëren met groentes, vlees of vis en aardappels, rijst of pasta. Dit hapje met zoete aardappel, kip en rijst is een favoriet hier! Gelijk vanaf het begin af aan vond onze dochter dit lekker. Hoe maak je dit hapje precies? Lees dan gauw verder!

Ingrediënten

Wat heb je precies nodig voor dit hapje?

  • Zoete aardappel
  • Witte rijst / zilvervliesrijst
  • Kipfilet

Welke porties moet je aanhouden voor één hapje?

Een babyhapje bestaat uit groente, vlees of vis en iets van aardappelen, rijst of pasta. Maar wat is de juiste verhouding voor een babyhapje?

  • Groentes: 2/3 eetlepels
  • Aardappelen, rijst of pasta: 1 eetlepel
  • Vlees of vis: 1 eetlepel

Meestal maak ik meerdere porties in één keer dus dan moet je bovenstaande keer het aantal hapjes dat je wil bereiden doen. Ik gebruik hiervoor een super handig stoomapparaatje, een enorme tip trouwens! Het is de Philips Avent SCF870/20 – Stomer / Blender. Je schilt en snijd alle producten in de juiste hoeveelheid en ‘gooit’ dit allemaal bij elkaar in de stomer. Je draait de knop op stomen en wanneer het klaar is piept het apparaatje. Je hoeft het daarna alleen nog maar op de mixstand te zetten en je hebt je verse babyhapjes klaar! Echt super makkelijk en snel en je hebt een lekker gezond en eigengemaakt hapje voor je babytje gemaakt!!

Hoelang duurt het om een babyhapje te bereiden?

Gemiddeld duurt het bereiden van een babyhapje 20 minuten tot een half uur, inclusief voorbereiden en afhankelijk van wat er in het babyhapje gaat. De meeste groente en fruitsoorten zijn in 10 minuten wel gaar gestoomd. Wanneer je er vlees of vis bij in doet, moet het wel iets langer stomen. Ik zet het apparaatje meestal op 15 minuten. Dan is alles mooi gaar en kun je het daarna tot een mooi glad geheel pureren.

Leave a Comment