Een heerlijke nieuwe variant op het babyhapje met zoete aardappel! Dit keer hebben we namelijk gekozen om het te mengen met rode (punt)paprika en ze vond het zo lekker! Elke keer weer leuk om te zien dat je eigen gemaakte babyhapjes goed in de smaak vallen bij je kleintje.
Ingrediënten
Wat heb je precies nodig voor dit hapje?
- Zoete aardappel
- Rode (punt)paprika
- Gekookt ei
Welke porties moet je aanhouden voor één hapje?
Een babyhapje bestaat uit groente, vlees, vis of ei en iets van aardappelen, rijst of pasta. Maar welke verhouding moet je aanhouden voor het maken van een babyhapje? Hieronder lees je wat je ongeveer moet aanhouden:
- Groentes: 2/3 eetlepels
- Aardappelen, rijst of pasta: 1 eetlepel
- Vlees, vis of ei: 1 eetlepel
Hoelang duurt het om dit babyhapje te bereiden?
Het is afhankelijk van de ingrediënten hoelang het duurt om een babyhapje te maken. Heb je veel snijwerk van te voren? Dan kan de hele bereiding wat langer duren. Tot nu toe is het mij elke keer nog gelukt om er ongeveer een half uur over te doen, zo ook in dit geval. Reken zo’n 10 minuten voor het snijwerk en 20 minuten voor het stomen. We hebben een heel handig stoomapparaatje aangeschaft en maken hier mega veel gebruik van, echt een aanrader! Het is de Philips Avent SCF870/20 – Stomer / Blender. Dit apparaat zou ik niet meer kunnen missen hoor! 😉 En zo heb je altijd je eigen verse hapjes, echt top!
Wil je liever een babyhapje met vlees of vis aan je kindje geven? Kies dan voor ons heerlijke babyhapje met zoete aardappel, broccoli en rundertaar of pompoen, aardappel en runder tartaar.