Babyhapje met zoete aardappel, broccoli en runder tartaar

Een babyhapje met zoete aardappel is een absolute favoriet hier! Onze dochter heeft deze hapjes altijd zo op! Super lekker en voedzaam! Er wordt aangeraden om qua vlees voor kip of runder tartaar te kiezen. In dit geval koos ik er dus voor om runder tartaar erdoor te doen. Het is toch elke keer weer zoeken wat eventueel ook nog lekker bij elkaar smaakt. Soms probeer ik ook gewoon wat combinaties en verras ik mezelf met hoe lekker het smaakt!

Ingrediënten

Wat heb je precies nodig voor dit hapje?

  • Zoete aardappel
  • Broccoli
  • Runder tartaar

Welke porties moet je aanhouden voor één hapje?

Een babyhapje bestaat uit groente, vlees, vis of ei en iets van aardappelen, rijst of pasta. Maar welke verhouding moet je aanhouden voor een babyhapje?

  • Groentes: 2/3 eetlepels
  • Aardappelen, rijst of pasta: 1 eetlepel
  • Vlees, vis of ei: 1 eetlepel

Hoelang duurt het om een babyhapje te bereiden?

Het duurt ongeveer 20 minuten tot een half uur voordat je een babyhapje klaar hebt, tenminste met ons top apparaat wel namelijk de Philips Avent SCF870/20 – Stomer / Blender. Hiermee heb je binnen no-time heerlijke verse babyhapjes gemaakt! Klinkt goed toch? Het ligt er verder vooral aan of je bijvoorbeeld veel schil en snijwerk van te voren hebt. Stel het duurt een half uur, dan zit hier uiteraard de stoomtijd van zo’n 15-20 minuten bij in dus eigenlijk ben je er zelf ongeveer maar 10 minuten mee bezig. Wanneer het apparaatje klaar is kun je alles door elkaar heen mixen en voila! Je babyhapjes zijn weer klaar!

Wil je liever geen vlees of vis aan je kindje geven? Kies dan voor ons heerlijke babyhapje met zoete aardappel, broccoli en ei. Ook een enorme topper hier! 😉

Leave a Comment